Munspelshållare

En munspelshållare är ett hjälpmedel som kan användas för att spela munspel och ett annat instrument samtidigt. Genom att ha hållaren runt nacken och med stöd mot bröstet kan du spela munspel utan att hålla det i händerna. Oftast används en munspelshållare då du spelar munspel och gitarr samtidigt.

En munspelshållare kostar normalt sett inte mycket utan någonstans kring 100-150 kronor (de allra billigaste kan vara utan vadderat nackstöd). Du bör kunna hitta en i de flesta musikaffärer. Det finns olika modeller beroende på vilket munspel som ska användas, men oftast kommer det fungera med en universalmodell. König & Meyer är en av de mest kända tillverkarna av munspelshållare.

MunspelshållareDet är lite svårare att spela på detta sätt då du inte kan röra munspelet med händerna. Men det är mestadels en övningssak.

På den här sidan kan du hitta notation samt ackordanalys för några låtar med vilka du kan träna på att spela gitarr och munspel samtidigt. Två av låtarna du kan träna på är Blowin 'In The Wind och This Land is Your Land.