Böcker

Det är svårare att hitta bra böcker om munspel än för instrument som gitarr och piano. Men det finns en del och några hittar du här.

Munspel - melodi, teknik & blues bokomslagMunspel - melodi, teknik & blues

Denna bok som är skriven av Henrik Rydberg ger en omfattande kurs i att spela munspel. Här får du bland annat lära dig munspelstabulatur, tonböjning och improvisation. De teoretiska genomgångarna kombineras med spelövningar.

Bluesmunspel: En introduktion till att spela blues bokomslagBluesmunspel: En introduktion till att spela blues

Även denna titel är av Henrik Rydberg och här introduceras du i blues som är en essentiell musikstil för detta instrument. Några av delarna i boken kretsar kring skalor, tekniker och tips hur du improviserar. Färdiga spelexempel ingår också.

Blues Grooves for Harmonica bokomslagBlues Grooves for Harmonica

Detta är boken för dig som vill lära dig spela solo. Den medföljande CD-skivan inkluderar backing tracks att improvisera mot, där varje spår dessutom har en version med munspel för att du ska kunna lyssna på hur det kan låta. Boken är 28 sidor och ger fakta och instruktioner anpassade till solospel.

Pop Songs for Harmonica bokomslagPop Songs for Harmonica

Innehåller 19 klassiska poplåtar arrangerade för munspelet. Bland låtarna finns Mr. Tambourine Man, Bye Bye Love, Hey Jude, Feelings och Sailing. Du hittar också tips om andningskontroll och annan grundläggande teori.


Children's Songs For Harmonica bokomslagChildren's Songs For Harmonica

Boken består av en samling med 41 sånger arrangerade för munspel. Boken är gjord för nybörjare och sångerna riktar sig till barn. För svenskar är dock ganska många av sångerna förmodligen mindre kända.

Bob Dylan Harmonica bokomslagBob Dylan Harmonica

Du som vill lära dig spela Bob Dylans låtar på munspel kommer hitta mycket av värde i denna bok. Boken innehåller drygt 30 låtar i varierade svårighetsgrader. De flesta låtarna är för diatoniska munspel medan det även finns några för kromatiska.


Syftet med denna översikt är att tipsa om några av de böcker som ger allmänna tips på ett bra sätt samt böcker med speciella artister.